Wat is kinderyoga?

Yoga betekent “verbinden”: het samenkomen van lichaam en geest. Yoga maakt je bewust van je lichaam, ademhaling en gevoel. Je komt in contact met je eigen ik. Als je yoga beoefent, doe je veel leuke oefeningen en bewegingen. Dat is goed voor je hele lichaam en je wordt er sterk en soepel van.

Yoga komt uit India en bestaat al heel lang. De wijze yogi uit het oude India waren in alles geïnteresseerd en keken goed om zich heen. Zo leerden ze over de sterren, de zon, de maan, de bergen, de wilde dieren en de kleinste insecten. Alle yoga houdingen zijn daar vandaan gekomen. Toen de mensen yoga gingen beoefenen, merkten ze dat ze daar veel energie van kregen of juist overtollige energie konden loslaten. Ze kregen soepele spieren en voelden zich fitter. Ook konden ze zich beter concentreren.

Gelukkig voor ons, hebben de mensen uit India het geleerd aan mensen over de hele wereld, waardoor jij of je kind het nu ook kan leren!!

Kinderyoga is spelenderwijs kennis maken met yoga door verschillende oefeningen. Tijdens de les werk ik vaak met thema’s. Een paar voorbeelden zijn: winter, zomer, kerstmis, sprookjes, het oerwoud, indianen, de zee enzovoort. Ik sta open voor de fantasie van een kind. Soms loopt een les heel anders dan gepland door een idee van een kind of de sfeer in de groep. Dit laat ik gebeuren; heerlijk is dat! Zo ontstaan de mooiste oefeningen en verhalen.

Door oefeningen met de ademhaling leren de kinderen rustig te worden. Dit kan helpen als een kind bang of druk is. We doen yogaspelletjes, doen dieren na, we dansen en zingen mantra’s, we leren over de chakra’s, we tekenen,we masseren elkaar of jezelf (over kleding) en we ontspannen tijdens een heerlijke droomreis!

We praten tijdens de les met elkaar; hoe voel je je?, Wat vind je leuk of juist niet?, Wat heb je meegemaakt? We luisteren naar elkaar en leren respect voor elkaar te hebben. We zijn aardig voor jezelf en de andere kinderen. Dat is namelijk ook yoga! Yoga is geen wedstrijdje en het maakt niet uit hoe je eruit ziet of hoe lenig je bent. Het gaat erom hoe je je voelt en we leren dat je er mag zijn. Je bent goed zoals je bent! Dit alles gaat heel spelenderwijs, waarbij aandacht is voor ieder kind. Yoga kan bijdragen aan een positief zelfbeeld!

Yoga voor alle kinderen is goed voor de lichamelijke & geestelijke groei, het maakt bewust van je  lichaam, je adem en je gevoel. Spelenderwijs maken kinderen kennis met de yoga-filosofie en worden al spelend sterker!

Samen ontspannen, bewegen en fantaseren zorgt voor een les vol plezier. En dat is ook Yoga; PLEZIER !!

Op de maandag & dinsdag & woensdagmiddag worden er yogalessen gegeven in o.a:   De Andere Praktijk , ijsselstraat 14 te IJsselstein., Tanith yogastudio in de Havenstraat te IJsselstein en verschillende basisscholen in IJsselstein & in Yogapoint te Woerden

Maandag : Kinderyoga 4-12 jaar. Tijd:  16.00-17.00 uur. elke week @Yogapoint te Woerden.

Tieneryoga  12/13 +. Tijd:  17.15-18.15 uur. elke week @ Yogapoint te Woerden.

Dinsdag:  Tieneryoga       13+ jaar. ( zie meer info pagina tieneryoga )                                 Tijd :  17.00-18.00 uur . elke week @ Tanith Yoga IJsselstein.

Woensdag :    Kinderyoga :   Basisschoolleeftijden    Tijd : 15.30- 16.45 uur    losse workshops op verschillende scholen.

* WOENSDAG YOGA OP VERSCHILLENDE BASISSCHOLEN IN IJSSELSTEIN.

@ Kindcentrum WIJ !  op woensdagmiddag  geef ik 3 lessen kinderyoga op 4, 11 & 18 November 2020  van 14.30 -15.30 uur in het speellokaal van de WIJ. Iedereen is welkom ( 4-12 jaar) ,ook kinderen van andere scholen.

Speciale prijs: 3 lessen voor € 25,00. Families met de U-pas /Stichting Leergeld kunnen ook meedoen! Informeer naar de mogelijkheden. Graag opgeven van tevoren.Maximaal 10 kinderen.

Vol=vol. opgeven via info@sana-yoga.nl of bel 06-40014848.

@ OBS T KASTEEL, DATA ; oktober 2020  ,  3 LESSEN VOOR € 25,00 = vol!

@  KINDCENTRUM DE MINSTREEL OP WOENSDAGMIDDAG 2,9,16 DECEMBER. Naschoolse lessen, 14.30-15.30 uur.

3 LESSEN VOOR € 25,00, LOSSE LES IS OOK MOGELIJK:€ 10,00 PER KEER.

UPAS /STICHTING LEERGELD IS MOGELIJK. Geef je kind op via info@sana-yoga.nl of bel overdag 06-40014848. Vol=vol

Sana-Yoga werkt samen met de U-pas &  Stichting Leergeld.