Lachyoga !

Lachyoga is een heerlijke manier om te ontspannen & om je te openen voor anderen. Samen lachen geeft een gevoel van verbondenheid. Lachyoga is lachen zonder reden.

In 1995 ontwikkelde de indiase arts Madan Kataria lachyoga. Samen met zijn vrouw, yogadocent, bedacht hij oefeningen die het lachen opwekken. Als we lachen produceren we endorfines of het gelukshormoon. Ons brein maakt geen onderscheid tussen een gespeelde & een echte lach. Het effect is precies hetzelfde. Wetenschappelijk is het positieve effect van lachen aangetoond. De slagaders verwijden en de bloeddruk verminderd, het is goed voor je longen, je krijgt meer zuurstof. Het is gezond voor de bloedcirculatie en je ingewanden krijgen een massage! Ook is het mogelijk vervelende gebeurtenissen los te laten. Lachyoga is meer dan alleen maar lachen; er zijn ook stiltemomenten en ontspanningsoefeningen.

Een workshop Lachyoga bestaat uit een combinatie van zachte yogahoudingen, ademoefeningen, lachtechnieken & ontspannende meditaties. De workshop is een bijzondere ervaring voor iedereen die graag lacht of juist meer wil lachen. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om mee te doen,je hoeft niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. Leeftijd maakt niet uit, jong & oud …iedereen is welkom!

De enige contra-indicaties zijn zwangerschap(de eerste 3 maanden) ,een pacemaker, liesbreuk, recente operatie of groene staar. Verder is het mogelijk bepaalde oefeningen aan te passen of een workshop voor een bepaalde doelgroep aan te vragen. Lachyoga is ontspannend, aanstekelijk & vooral erg gezond!

Ervaar de kracht van lachen!

Doe je mee?

Datum8 december
Tijd10.00 – 11.00 uur
LokatieArtemis Yogacentrum, IJsselstein
Kosten15 euro ( incl.thee & een verrassing)
DocentWendy Peelen